Naslednji CPP tečaj bo:

Ponedeljek 06.06.2022
Ostali termini:

Kako do izpita

V procesu usposabljanja za voznika motornih vozil mora kandidati opraviti:

Razširi vse +

Tečaj CPP oz. TEČAJ CESTNO PROMETNIH PREDPISOV
Teoretični del, v trajanju 24 pedagoških ur (obvezna prisotnost minimalno 20 pedagoških ur):

 • pravila cestnega prometa, prometne znake in njihov pomen, znake, ki jih dajejo policisti in druge s tem zakonom pooblaščene osebe,
 • izvedbo operacij z motornim vozilom, katerim namen je uspešna in varna vožnja, v skladu s prometnimi pravili, okoliščinam na cesti in v prometu ter s prometno etiko;
 • osnove delovanja naprav na motornem vozilu
 • vpliv nezadostnega znanja in spretnosti za vožnjo vozila, alkohola, mamil in psihoaktivnih zdravil, utrujenost, bolezni in drugih neugodnih duševnih in telesnih stanj, vremenskih razmer ter stanja vozila in ceste na varnost prometa;
 • teme, ki prispevajo k razvijanju humanih odnosov, odnosov vzajemnega spoštovanja in razumevanja med vsemi udeleženci v prometu po načelih zaupanja in solidarnosti ter k ravnanju ob prometni nesreči.

Prijavo na tečaj lahko uredite telefonsko (01/724 84 20 ali  031 209 501)  ali preko spletnega obrazca ali e-naslova: avtosola.loncar@siol.net IZVEDBA TEČAJA CPP JE ZAKONSKO DOLOČENA – torej 24 pedagoških ur in obvezna je prisotnost minimalno 20 pedagoških ur, KAR JE KONTROLIRANO Z STRANI JAVNE AGENCIJE ZA VARNOST PRIMETA IN MINISTRSTVA ZA INFRASTRUKTURO

Zdravstveni pregled in pridobiti ZDRAVNIŠKO SPRIČEVALO
Zdravniško spričevalo, ki ga opravite pri zdravniku medicine dela, morate opraviti do prijave na izpit iz teorije na Izpitni center Domžale – ni nujno do pričetka predavanj CPP). V pomoč vam predlagamo zdravnike v našem okolišu ter vam svetujemo, da izbranega zdravnika pred obiskom pokličete in se po potrebi naročite za pregled. Na pregled morate s seboj prinesti svojo ZDRAVSTVENO KARTOTEKO, ZDRAVSTVENO KARTICO in osebni dokument ter denar. Cene se gibljejo od 45,00 do 60,00 eur. Kandidati, ki že uporabljajo očala ali leče, naj jih prinesejo s seboj in zadnji izvid okulista.
ZdravnikTelefonLokacija
dr. Kovačič Polonca01 724 52 91Domžale, Ljubljanska c. 70
Remeda d.o.o. 08 205 54 36Cesta talcev 10, Domžale – v novem domu starejših – MGC Bistrica
Diagnostični center CLARUS01 200 09 10BTC LJubljana
Dr. Ivanetič01 831 86 94Kamnik, Zdravstveni dom
VELJAVNOST  ZDRAVNIŠKEGA SPRIČEVALA JE 3 LETA
Tečaj in izpit iz PRVE POMOČI
Kandidati za voznike motornih vozil B kategorije, morate opraviti IN PRIDOBITI IZKAZNICO RDEČEGA KRIŽA, do prijave na IZPIT IZ TEORIJE NA IZPITNI CENTER DOMŽALEni nujno do pričetka predavanj CPP. Oprostitev opravljanja tečaja prve pomoči lahko zahtevajo:

 • kandidati s končano srednjo ali višjo medicinsko šolo (zaključno spričevalo),
 • zdravniki in zobozdravniki,
 • študentje medicine in stomatologije z opravljenim izpitom (indeks),
 • bolničarji CZ in vojaki z opravljenim tečajem (vojaška knjižica ali potrdilo).

Predavanja in izpit se opravlja na RDEČEM KRIŽU DOMŽALE (Ljubljanska c. 36). Cena predavanj in izpita je 84,36 eur. Lahko se odločite tudi samo za izpit – v tem primeru je cena 55,64 eur. Vse kandidate, ki tega tečaja še nimajo, vas LAHKO PRIJAVIMO MI ali se prijavite preko  spletnega obrazca.  VELJAVNOST tečaja PRVE POMOČI JE NEOMEJENA.

Izpit iz teorije
VSO POMOČ PRI PRIJAVI NA IZPIT IZ TEORIJE, VAM NUDIMO V NAŠI ŠOLI!Izpit iz teorije lahko opravite, po predhodnem opravljenem tečaju CPP, pridobljenem zdravniškem spričevalu in opravljenm tečajem Prve pomoči.
Izpit se opravlja na IZPITNEM CENTRU LJUBLJANA—DOMŽALE. Ljubljanska c. 71, Domžale
Cena: 42,10 eur – plačilo na upravni enoti Domžale. Veljavnost – 3 leta (za posamezno kategorijo).
Vožnja
VOŽNJE SE LAHKO PRIČNEJO, KO JE OPRAVLJEN IZPIT IZ TEORIJE! Ko se odločite za pričetek voženj, pokličite v pisarno avto šole ( tel. 01-724-84-20 ali 031-209-501 – BARBARA LONČAR)
VOŽNJE SE IZVAJAJO NA VOZILIH VOLKSWAGEN GOLF IN OPEL CORSA
NAŠI UČITELJI VOŽNJE:

MARKO LONČAR 041/785-735
URŠA JUS 041/933-953
BARBARA LONČAR 031/209–501

URE SE PLAČUJEJO PO IZDANEM RAČUNU (POLOŽNICI)(cenik): naročite jo učitelju vožnje NA URI VOŽNJE ali v pisarni avtošole.
Pri izvedbi praktičnega dela usposabljanja učitelj vožnje upošteva vrstni red predpisanih vaj in stopenj po veljavnem programu. Učitelj vožnje je prilagodljiv glede ure začetka vožnje.

V največji meri želimo ugoditi vašim željam.

 • Če se zgodi kaj nepredvidljivega, me bo učitelj vožnje o tem pravočasno obvestil in dogovorila se bova za naslednji termin.
 • Učna ura traja 50 minut in se običajno pričenja na parkirišču pri šoli vožnje, po predhodnem dogovoru pa se prilagajamo tudi vašim potrebam.
 • Z učiteljem vožnje se skupaj odločita, kdaj je vaše znanje zadovoljivo in pravi čas za prijavo na vozniški izpit.

Izpit iz vožnje
Učitelj vožnje vas lahko prijavi na izpit iz vožnje, ko imate opravljene vse vaje po programu voženj oz. min. 20 ur.
OPRAVLJA SE, KO DOPOLNITE STAROST 18 LET.
Cena: ura vožnje v šoli vožnje in plačilo izpita 37,50 EUR – plačilo na Upravni enoti Domžale.
Vadba varne vožnje
Po 6 mesecih od pridobitve vozniškega dovoljenja, lahko opravite Vadbo varne vožnje (prej ne). Torej, najmanj po 6-ih mesecih oz. imate čas to opraviti do podaljšanja vozniškega dovoljenja. Vozniško dovoljenje je namreč izdano do 21. leta starosti oz. za 2 leti (odvisno od starosti kandidata ali omejitve v zdravniškem spričevalu).
Cena: 125,00 EUR – plačilo izvajalcu vadbe.

20170827_092840